keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kippari-Kallen pasta

Olipa kerran pari napakan näköistä pastataikinan palasta...
...joista muotoitui tagliatelle-suikeroita...
...ja jotka saivat yllensä lohi-pinaattikastikkeen. 
Ja niin oli maut kohillaan!

PASTATAIKINA (ohje Myllyn Paras -durumvehnäjauhopussin kyljestä)
3-4 annosta

300 g durumvehnäjauhoja
1,5 dl vettä tai 2-3 kananmunaa (minä olen käyttänyt kananmunia)
2-3 tl öljyä
(1/2 - 1 tl suolaa... minä en ole laittanut)

Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisa taikina n. 10 min. Anna taikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan ei tarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä.

Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja tai muoteilla pikkukuvioita tai tee itse lasagnelevyjä vuokaasi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.

Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois.

LOHI-PINAATTIKASTIKE

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 tomaattia
150 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
150 g kylmäsavulohta
suolaa
ripaus valkopippuria

Silppua sipuli ja valkosipulit, kuullota niitä hetki. Pilko tomaatit ja lisää ne kattilaan/pannuun. Heitä joukkoon myös pinaatit, vaikka suoraan pakkasesta. Kaada joukkoon ruokakerma. Keittele hiljaisella tulella, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää paloiteltu lohi, mausta valkopippurilla ja anna kiehahtaa vielä. Tarkista sitten suola ja lisää sitä haluamasi määrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti