keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kiinalainen kurkkusalaatti

Jiangua shala. Semmoinen nimi on kiinalaisella kurkkusalaatilla, jonka ohje löytyy Viisi aasialaista keittiötä -kirjasta. Kirjassa haastateltu "Julia" kertoo, että kun hän on vilustumassa, syö hän tätä salaattia. Nyt kun tuntuu olevan taas yhtä sun toista röhää, köhää ja kuumetautia lähipiirissä, niin pitänee syödä tätä ennaltaehkäisymielessä. Kurkkusalaatti oli meillä lisukkeena aasiahenkisessä salaatissa, ja nyt kun suusta pelmahtaa ilmoille valkosipulin ja inkiväärin sulotuoksut, ei pöpö uskalla ujuttautua kehoon.


KIINALAINEN KURKKUSALAATTI

1 kurkku
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl riisiviini- tai valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 2 rkl seesaminsiemeniä (paahdettuna)

Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se kurkun joukkoon. Lisää seesamiöljy, viinietikka, suola ja sokeri. Anna maustua vähintään kymmenisen minuuttia. Lisää juuri ennen tarjoilua seesaminsiemenet.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa herkulliselta. Teen kesällä (avomaan)kurkusta pikasäilykettä, jossa pilkottuun kurkkuun sekoitetaan esim. valkoviinietikkaa, hunajaa, oliiviöljyä, erilaisia yrttejä (lisäksi joskus valkosipulia, chiliä,...) mutta talviaikaan ei ole tullut tehtyä maustettuja versioita. Vakio sushipaikassamme on noiden kurkkujen tapaan laitettuja vihreitä papuja, herkkuja nekin.

    VastaaPoista
  2. Ja ON herkullista! Tuo sinun pikasäilykkeesikin kuulostaa hyvältä ja noilla eri variaatioilla saa hyvin vaihtelua makuihin. Ja vihreät marinoidut pavut maistuisivat varmaan täälläkin!

    VastaaPoista