tiistai 9. lokakuuta 2012

Persikkakiisseli

Aamupuuro menee liukkaasti alas, kun kaverina on soppaa tai kiisseliä. Mustikkamansikkaversioiden välillä voi revitellä tekemällä hedelmäisiä kiisseleitä, esimerkiksi persikkakiisseliä. Pienen kermavaahtotilkan kera tästä kehkeytyy kiva jälkiruoka vieraillekin.


PERSIKKAKIISSELI

5 dl persikkasosetta (löysin kaupasta valmista sosetta pahvitetrassa)
1 dl appelsiinimehua
1 dl vettä
sokeria maun mukaan (laitoin ehkä 1/2 dl)
3 rkl perunajauhoja + vajaa desi vettä

Kaada persikkasose kattilaan, lisää appelsiinimehu ja vesi. Kuumenna ja lisää sokeri. Kun sokeri on sulanut ja seos kiehahtanut lyhyesti, sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan. Sekoita hyvin koko ajan. Nosta kattila kuumalle levylle hetkeksi, ja ota pois heti kun kiisseli pulpahtaa kerran. Jäähdytä kannen tai kelmun alla. Pintaan ripoteltu sokeri estää kuoren muodostumista.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kasaria. Sen jälkeen en muista syöneeni, mutta jostain syystä nämä retroruoat on nyt ihan pop meidän keittiössä. Ja lisäksi tästä tulee ihana aurinkoinen fiilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasariruuat maistuvat taas! Lämpimät voileivät, kiisselit ja sopat ja muut, nam :) Työpaikkaruokaloissahan näitä keltaisia kiisseleitä, valmispussiversioita kaiketi, harrastetaan. Tämä keltainen satsi oli kuitenkin ihan aitoa kamaa, ei esanssijauhetta.

      Poista