sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Lisäkekaksikko: Rucolaperunat ja hernepyre

Kevään vihreyttä ei vielä ole oikein havaittavissa, vaikka teillä rapa jo paikoin railakkaasti roiskuukin. Lautaselle vihreyttä on kuitenkin helppo saada, vaikkapa rucolaperunoiden ja hernepyreen muodossa. Ensiksi mainittuihin tuli himo eräässä ulkoruokintapaikassa, jossa oli tarjolla todella hyviä rucolaperunoita (harmi, että ne olivat aterian parhain osa). Hernepyreestä sen sijaan olen haaveillut pitkään, ja otin nyt vinkkiä siihen Campasimpukan houkuttelevan vehreästä pyreestä. Minä en laiskuuttani puristanut pyrettä siivilän läpi, joten siihen jäi vähän sattumia. Sekä perunat että pyre olivat loistokumppaneita uunissa kypsennetylle lohelle (joka oli maustettu vain suolalla ja pippurilla).


RUCOLAPERUNAT

perunoita neljään osaan paloiteltuna
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

kourallinen rucolaa
1 valkosipulinkynsi
hiukan dijonsinappia
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Pese perunat huolella (niitä ei kannata kuoria) ja paloittele ne. Nosta perunat uunivuokaan, lorauta vähän öljyä perään ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä.

Silppua rucolanlehdet rouheasti. Murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita rucolasilppu, valkosipuli, dijonsinappi, suola ja mustapippuri. Lisää öljyä sopivasti, niin että se sitoo muut ainekset, muttei tule liian luirua. Kaada rucolaöljy perunoiden päälle ja sekoita.


HERNEPYRE

400 g pakasteherneitä
pala purjoa (tai kevätsipulia)
kourallinen minttua
pari nokaretta voita
n. 1 dl (ruoka)kermaa
suolaa + mustapippuria

Silppua sipuli ihan pieneksi ja pehmennä niitä voissa vähän aikaa. Kiehauta herneet nopeasti ja kaada sitten heti vesi niistä pois. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta ne (minä käytin sauvasekoitinta). Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä vielä juuri ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan mun mieluisilta perunoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää voisin syödä ihan pelkkiä tämmöisiä pottuja, ei tarttis lihaa eikä kalaa eikä mitään muuta!

      Poista
  2. Ja mun. Mutta lisäksi tuossa pyreessä on kyllä maut kohdallaan: Herne ja minttu on todella toimiva kombo. Eikä niistä parista sattumasta ole onneksi niin väliksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herne ja minttu ovat kyllä hyvä pari! Herneissä on makeutta, johon minttu tuo raikkautta - tykkään! Sattumistakin :)

      Poista