keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kalaa muusin alla

Perunamuusin jämiä ei kannata (minun mielestäni) lähteä lämmittelemään mikroaaltouunissa. Muusi ei sillä tavoin ainakaan parane. Viisaampaa on vaikkapa tuunata muusista perunaiset pihvit tai paistaa sitä uunissa. Tai syödä sitä kylmänä ruisleivän päällä :) Onko muilla tällainen hassu mieltymys?

Meidän jämämuusimme pääsi nyt kanneksi kuhalle ja tomaatille, joita ladoin kerroksittain annosvuokiin. Ranskankermasipaus toi ruokaan mehevyyttä, ja maku näissä oli kertakaikkisen ihana! Pidä ohje mielessäsi, kun seuraavan kerran teet perunamuusia. Tee sitä vähän reilummin ja herkuttele jämämuusilla seuraavana päivänä kalan kanssa.


PERUNAMUUSILLA KUORRUTETTUA KALAA (2 annosta)

n. 400 g kuhaa fileenä (tai muuta kalaa)
suolaa, mustapippuria
n. 1 dl ranskankermaa
yrttejä (minä laitoin tuoretta salviaa, basilikaa ja persiljaa)
pieni valkosipulinkynsi
tomaattia
perunamuusia (meillä oli ehkä vajaa 4 dl)+ 1 keltuainen

Poista kuhafileiden pääpuolella keskellä oleva ruodonpätkä ja paloittele kalat reiluiksi suupaloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja paista paloihin kuumalla pannulla nopeasti kauniin ruskea pinta. Sipaise vuokiin vähän öljyä pohjalle ja reunoille. Leikkaa pari tomaattia siivuiksi ja lado siivuja vuokiin vuorotellen kalapalojen kanssa. Sekoita ranskankermaan silputut yrtit, ripsaus suolaa ja pippuria sekä murskattu valkosipulinkynsi. Jaa ranskankermaseos vuokiin. Sekoita perunamuusiin yksi kananmunankeltuainen (ja halutessasi myös suolaa ja pippuria) ja lado kumpaankin vuokaan päällimmäiseksi muusia. Tasoita pinta. Halutessasi voit koristella pintaa esim. haarukalla. Paista vuokia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä.

P.S.: Hannele, tämä toimii myös ahvenen kanssa :)

6 kommenttia:

  1. Mikro tosiaan tappaa tähdemuusin tehokkaasti, mutta piirakankuoreksi uunin kautta se on kyllä omiaan! Ja käy sinne alle vaikka karjalanpaistin loputkin, tulee paimenenpiiraan tapainen luomus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihaa tai kalaa pottumuusin alla, hyvää on! Jos tykkää kuha Walewskasta, niin tykkää varmaankin myös tästä kalapiilosta.

      Poista
  2. Hyvän näköistä! On myös yksi meidän lemppariruokia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla! Hyvä näkö, hyvä maku! Joskus on ruuassa ollut kyllä jompikumpi paha... tai molemmat :) Nyt oli ihan napakymppi!

      Poista
  3. Minäkin tykkään kylmästä perunamuusista ruisleivän päällä. Nam. Ja tuollainen kalaruukkukin varmasti maistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, toinenkin kylmän muusin ystävä :) !!! Saattaa olla, että jämämuusi oli jopa parempaa näin kuin kylmänä.

      Poista