tiistai 10. syyskuuta 2013

Yllätyshyvät broilerinkoivet

Tästä ei ollut tarkoitus tulla mitään postausruokaa. Lopputulos oli kuitenkin kiva, joten parempi kirjoittaa ohje muistiin, niin voi ottaa uusinnan joskus. Heräteostoksena tuli kotiimme kerran Poppamiehen bbq-kastiketta, jota käytettiin nyt broilerinkoipien marinointiin. Kastikkeessa on omenasosetta, joten marinadiin olisi sopinut loistavasti omenamehu. Sitä ei ollut, joten käytettiin appelsiinia - mehua ja kuorta raastettuna. Hyvä valinta savuisen barbequen kaveriksi!


GRILLATUT JA UUNISSA MUHINEET BROILERINKOIVET

3 broilerinkoipireittä
1/2 dl Bourbon BBQ-kastiketta / omena-chipotle (Poppamies)
puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
puolikkaan appelsiinin mehu (oli mehukas appelsiini)
loraus öljyä
suolaa ja mustapippuria
1 valkosipulinkynsi viipaloituna

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Viillä koipireisien lihaan ja nahkaan muutama viilto, jotta marinadi pääsee vähän syvemmällekin lihaan. Irrottele nahka liu'uttelemalla sormea lihan ja nahkan välissä. Hiero marinadia nahkan alle ja kaada loput koipireisien päälle. Anna marinoitua vähintään kolme tuntia.

Ota koipireidet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Grillaa lihoja 15-20 minuuttia välillä niitä käännellen ja nosta ne sitten uunivuokaan ja työnnä uuniin n. 40 minuutiksi. Jos käytössäsi ei ole grilliä, niin kypsennä koipireidet uunissa. Tunnin verran riittänee paistoajaksi. Voit valella lihoja kypsennyksen aikana jäljelle jääneellä marinadilla.

Lisukkeena maistuvat esimerkiksi appelsiininkuorella ja -mehulla sekä currylla höystetty risotto sekä pannulla valkosipulin kera tiristetyt pavut.

2 kommenttia:

  1. Nämä yllätyshyvät ruuat on aina hauskoja. Niissä on pakko olla sitä jotain, kun pääsevät sittenkin julkisuuteen :) Ja varsinkin itselle muistiin, kun kirjoittaa heti ylös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätysjulkisuus :) Blogi on paras reseptikansio itselle!

      Poista