torstai 10. huhtikuuta 2014

Lihapullia aasialaisittain

Eräänä päivänä valmistin lihapullia ruskealla kastikkeella. Tämä oli kuitenkin ihan eri toista kuin ne lihapullat ja ruskea kastike, jollaista minun lapsuudessani syötiin. Nyt lihapullien maussa oli vivahde Aasiaa, ja ruskea kastike - se oli ihan silkkaa Aasiaa: hoisin-kastiketta sopivasti höystettynä. Maut olivat mietoja, mutta mikäpä estää lisäämästä joukkoon (molempiin) hiukan (tai enenmmän) chiliä antamaan potkua.

Tämä(kin) ohje on Jenni Häyrysen "Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa" -kirjasta. Hyvä ohje, hyvä kirja :)


AASIALAISET LIHAPULLAT JA TAHMAKASTIKE

500 g jauhelihaa
1 dl leivänmuruja (tai 2 rkl korppujauhoja)
1 kananmuna
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai raastettuna
ripaus jauhettua inkivääriä (minä raastoin teelusikallisen tuoretta, kun sitä sattui olemaan)
1 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria (ilmankin pärjää, jos siitä ei pidä)

Sekoita aineksista taikina ja pyörittele pieniksi lihapulliksi. Paista ne uunipellillä leivinpaperin päällä 180 asteessa noin 10 - 15 minuutin ajan.


Tahmakastike:

1 dl hoisin-kastiketta (kiinalainen grillauskastikkeen tyyppinen soosi)
0,4 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä (silputtuna tai raastettuna)
1 tl jauhettua inkivääriä (tai tuoretta inkivääriä raastettuna)
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja pyörittele lihapullat siinä. Minä toimitin homman niin, että laitoin lihapullat kulhoon ja kaadoin tahmakastikkeen päälle, sitten sekoitin varovasti.

Jos haluat, voit koristella lihapullat nopeasti pannulla paahdetuilla seesaminsiemenillä ja silputulla kevätsipulilla.

Meillä lihapullat syötiin riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti