perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tattiohratto ja paistettua halloumia

Joskus on sellainen ongelma, että kaapissa on jotain suurta herkkua, jota ei raski käyttää. Hirveä tilanne. Niin hyvää, ettei voi syödä. Meillä sellaista oli purkillinen kuivattuja männynherkkutatteja, ystävältä saatuja. Lopulta tartuin purkkiin tositarkoituksella ja päätin tehdä niistä ruokaa. Jemmasin puolet takaisin kaappiin toista herkkuhetkeä varten, toisen puolen käytin ohrattoon. Siitä tulikin lempeä ja herkullisen makuinen ohratto (ja miten vähillä aineksilla)! Paistoin oheen vähän halloumijuustoa ja höystin ruokaa basilikaöljyllä. Namia!


TATTIOHRATTO (noin 4 annosta, summittain tehtynä Ohratto-paketin ohjetta sivuten)

hiukan öljyä
1 sipuli
reilut 2 dl ohrahelmiä
n. 7 dl vettä
1 tl kasvisliemijauhetta (tai kasvisliemikuutio)
pari kourallista kuivattuja tatteja
suolaa ja mustapippuria

Keitä vajaa litra vettä vedenkeittimessä (tai kattilassa). Laita sienet kulhoon ja kaada osa kiehuvan kuumasta vedestä niiden päälle. Anna sienten liota kymmenisen minuuttia tai kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Silppua sipuli. Siivilöi sienet pois liemestä, mutta älä heitä liotuslientä hukkaan. Se käytetään ohraton liemenä.

Kuumenna kattilan pohjalla öljyä ja kuullota sipuleita siinä muutaman minuutin ajan. Älä ruskista. Pilko halutessasi sieniä hiukan pienemmiksi ja lisää ne kattilaan. Lisää sinne myös ohrahelmet ja sekoita pari minuuttia. Lisää kattilaan 2-3 dl vettä/sienien liotuslientä sekä kasvisliemijauhe/-kuutio. Anna pulputtaa ja lisäile välillä nestettä, kun entiset alkavat imeytyä ohraan (kuten risoton teossa). Kypsennä ohrattoa ohrahelmipakettisi kypsennysajan mukaan, noin 15-25 minuuttia. Lopputulos eli valmis ohratto saa olla mehevää ja kosteaa kuten risotto. Lisää lopuksi tarvittaessa suolaa. Mausta ripauksella mustapippuria.


Minä sekoitin ohrattoon lopuksi kourallisen silputtua mizunasalaattia. Paistoin myös pannulla halloumijuustosiivuja (kuumalle pannulle juustoa, ei tarvita öljyä, paistetaan kunnes saadaan kaunista ruskeaa paistopintaa) ja tein morttelissa pikaisesti basilikaöljyä (puoli punttia basilikanlehtiä, puolikas pienenpienestä valkosipulinkynnestä, suolaa, mustapippuria, hippunen sokeria --> hierotaan tahnaksi, lisätään tilkka vaaleaa balsamiviinietikkaa ja sopivasti oliiviöljyä, sekoitetaan hyvin).


Ja onneksi niitä tatteja vielä jäi! Mitähän hyvää niistä tekisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti