tiistai 16. kesäkuuta 2015

Rakkauteni raparperipiirakka

Miten se maistuukaan ihanalle, kun sitä ensimmäisen kerran kesällä tekee! Tai toisen kerran... tai kolmannen... tai kymmenennen kerran! Raparperipiirakassa maistuu kesä, teki sen millaisena versiona tahansa ja kuinka usein tahansa. Nyt noudattelin Kotilieden ohjetta, ja maustoin pohjataikinan kardemummalla. Tykkäsin! Jos et pidä kardemummasta, käytä vaniljaa. Varmasti toimii sekin. Ohjeen tuorejuuston/ranskankerman sijaan käytin turkkilaista jugurttia, jota meillä sattui olemaan, eikä lopputulosta käy moittiminen. Päinvastoin, oli herkullista.

Raparperipiiraasta saat myös juhlavia pikkutarjottavia tekemällä esimerkiksi pyöreällä muotilla annospaloja ja koristelemalla ne siivutetulla mansikalla.


RAPARPERIPIIRAS

150 g voita
1,5 dl sokeria (laitoin 1 dl tavallista sokeria + 0,5 dl luomuruokosokeria)
1 muna
0,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa (tai vaniljasokeria)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään, vatkaa sitten joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se ja vesi kulhoon. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina 26-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.

5 dl raparperipaloja
0,5 dl sokeria
n. 2 dl turkkilaista jugurttia (tai 200 g tuorejuustoa tai ranskankermaa)
2 munaa

Levittele raparperipalat taikinapohjan päälle ja ripottele päälle sokeri. Sekoita jugurttiin munat ja kaada seos raparperien päälle. Paista piirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia (tai kunnes pohja on kypsynyt ja täyte hyytynyt eikä paistos hytky).

* * *

PS: Muistathan kokeilla myös raparperi-britakakkua. Mutta varo, se voi viedä sydämesi, koska se on niin ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti