sunnuntai 9. elokuuta 2015

Inkivääri-sitruunaruohomajoneesi

Tein viikolla korealaisten siskonmakkarapihvien kylkeen hyväaromista inkivääri-sitruunaruohomajoneesia. Makkarat eivät välttämättä olisi majoneesia kaverikseen kaivanneet, mutta majoneesi itsessään oli kyllä hyvää. Se sopisi varmasti hyvin esimerkiksi itämaisittain maustetun pintapaistetun lohen seuraksi. Täytynee kokeilla tuota yhdistelmää joskus.

Tein Glorian Ruoka&viini -lehden (5/2015) ohjeen mukaisesta annoksesta puolet, paitsi että laitoin sitruunaruohoa kokonaisen annoksen verran (ja ehkä inkivääriäkin vähän enemmän...).


INKIVÄÄRI-SITRUUNARUOHOMAJONEESI

n. 4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 sitruunanruohovarsi
1,25 dl rypsiöljyä
1 kananmunankeltuainen
0,5 rkl miriniä
0,5 rkl riisiviinietikkaa
1,25 tl sinappijauhetta
ripaus suolaa ja valkopippuria

Leikkaa inkivääri ja sitruunaruoho ohuiksi viipaleiksi. Mittaa öljy pieneen kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri- ja sitruunaruohoviipaleet. Keitä niitä keskilämmöllä eli hyvin kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siivilöi sitten roippeet pois öljystä.

Huomioi, että kaikki käyttämäsi majoneesiainekset ovat huoneenlämpöisiä. Sekoita ensin keltuaiset, mirin, etikka ja sinappijauhe tasaiseksi seokseksi. Lisää sitten joukkoon mausteöljyä ohuena nauhana, koko ajan seosta sähkövatkaimella vatkaten. (Minä vispasin käsin, hikipäässä.) Mausta valmis majoneesi suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti