maanantai 31. elokuuta 2015

Kasvis-makkarapannu

Vihanneslaatikoiden pohjalle oli taas kertynyt vähän sitä sun tätä: viidesosa kaalista, kolmasosa parsakaalista ja pari paprikaa. Sipuliahan siellä on aina, samoin valkosipulia. Myös kevytlenkkiä oli, ja Armastus elätteli toiveita makkarakeitosta. Se jäi haaveeksi, mutta mielipaha taisi väistyä, kun lautasilta haarukoitiin kasvis-makkarapannua. Voiko sitä kutsua pyttipannuksi, vaikkei mukana ollutkaan perunaa?


Ja taas tulee tämmöinen epätäsmällinen ohje...

KASVIS-MAKKARAPANNU

öljyä
palanen kaalta
palanen parsakaalta
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
pätkä (kevyt)lenkkiä (tai mitä makkaraa nyt sattuu olemaan)
pari oksaa tuoretta timjamia
suolaa (maun mukaan)
pari rouhaisua mustapippuria
hippunen chilihiutaleita
pieni liraus balsamiviinietikkaa
hippunen sokeria

Suikaloi kaali ja leikkaa parsakaalin nuput siivuiksi. (Säästä parsakaalin varsi, jos se on hyvässä kunnossa, ja käytä se vaikka sosekeittoon.) Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi paprikat. Pilko makkara pieniksi suupaloiksi. Ota esille kaksi paistinpannua, jos sinulla on. (Ellei ole, niin paista peräkkäin.) Kuumenna pannulla öljyä ja laita sinne kaalit ja parsakaalit paistumaan. Sekoittele välillä. Kuumenna toisella pannullakin vähän öljyä ja laita sinne paistumaan paprikasiivut. Paista niitä aika kuumalla pannulla välillä sekoitellen, kunnes ainakin osa niistä on saanut kunnon paistopintaa. Kun kaalit ovat hetken paistuneet (saa tulla hiukan väriäkin), lisää joukkoon sipulit ja valkosipuli. Paista taas sekoitellen hetken aikaa. Lisää joukkoon paistetut paprikat ja kippaa tyhjään pannuun paistumaan makkarakuutiot. Paista niihin hyvä väri. Sillä välin mausta kaali-paprikaseos: lisää suolaa, hitunen sokeria, maun mukaan chilihiutaleita (tai tuoretta chiliä), mustapippuria ja ihan pieni liraus balsamicoa. Riivi timjaminoksasta lehdet ja lisää ne pannulle. Lisää seokseen lopuksi paistuneet makkarakuutiot ja sekoita. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Tai paista kaikki samalla pannulla, jos et ole niin paistopintojen perään kuin minä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti