keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Jatkojalostusta: kulhoruokaa

Tulin vahingossa tehneeksi tämän ajan trendiruoan eli kulhoruoan, kun muokkasin edellispäivän ateriaa uudeksi ruokalajiksi.


Venytin sataykastiketta lisäämällä siihen kookosmaitoa eli kastikkeesta tuli juoksevampaa. Lisäsin sekaan soijakastiketta ja srirachaa tuomaan lisämakua ja -potkua.

Keitin jasmiiniriisiä.

Marinoin kuutioitua tofua (noin tunnin ajan): hiukan öljyä, palanen raastettua inkivääriä, silputtu valkosipulinkynsi, turaus srirachaa, puolikkaan limetin mehu ja pikku liraus kalakastiketta. Juuri ennen paistamista pyörittelin tofukuutiot pankojauhoissa (tavallinen korppujauhokin käy), ja sitten paiston pannulla öljyssä niihin kauniin ruskean ja rapean pinnan.

Lämmitin muutaman broileripyörykän, raastoin yhden porkkanan ja kasasin kaikkia aineksia kulhoon.

Hyvää. Ja näin taas vältettiin ruuan tuhlausta. Mistään aineksista ei olisi yksistään saanut kahdelle hengelle ateriaa, mutta yhdistelemällä ja jatkamalla se onnistui. Lisäksi sekä broiskupyörykät ja tofu oli syytä popsia pois nopealla aikataululla, sillä kummallakin viimeinen käyttöpäivä tai parasta ennen -päivä oli jo juuri ja juuri mennyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti