lauantai 9. huhtikuuta 2016

Makeantulinen bataattivuoka

Suola ja tulisuus ovat hyviä ystäviä makealle. Aika houkuttelevia ovat esimerkiksi karkit, jotka ovat makeita, mutta silattu kirpakkuudella tai täytetty jollain ärmyllä jauheella. Ruuanlaitossa esimerkiksi bataatti kaipaa kyytiin yleensä sekä chiliä että suolaisuutta. Glorian Ruoka&viini -lehden (1/2016) bbq-bataattivuoan ohjeessa oli molempia. Testasin ohjeen pienin muunnoksin ja totesin hyväksi. Chiliä ohjeessa saattaa olla jonkun makuun räyhäkkäästi, mutta meille se oli oikein sopiva määrä. Bataatti itsessään oli kovin makeaa, joten suuta lämmittävä chili (ja päälle ripoteltu juusto) sopivat sekaan hyvin.

Ruoka sopii syötäväksi sellaisenaan kasvisruokana, mutta maistuu varmasti myös lisukkeena jollekin liharuualle.


BBQ-BATAATTIVUOKA

1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 solo-valkosipuli (laitoin 4 valkosipulinkynttä)
1 tl chilihiutaleita
2 rkl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa (oma lisäys)
1 rkl tuoretta hienonnettua minttua (oma lisäys)
3 rkl bbq-kastiketta (laitoin Smokey BBQ-kastiketta)
n. 1/2 tl suolaa (ohjeessa laitettiin vasta valmiiseen ruokaan sormisuolaa)
1 prk käyttövalmiita linssejä (laitoin reilut puoli desiä kypsentämättömiä)
800 g bataattia (minulla oli 500 g:n bataatti)
1 dl cheddarjuustoraastetta

koristeeksi tuoretta minttua

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada tomaattimurska ja vesi uunivuokaan. Lisää sekaan viipaloidut valkosipulinkynnet, chilihiutaleet ja yrttisilput sekä bbq-kastike. Mausta suolalla. Lisää joukkoon linssit. Jos käytät raakoja linssejä, huuhtele ne ensin huolella ja lisää vasta sitten uunivuokaan. Sekoita linssi-tomaattiseos. Pese bataatti juuresharjalla ja lohko se. Asettele bataattilohkot vuokaan tomaattiseoksen päälle ja nosta vuoka uuniin. Paista, kunnes bataattiviipaleet ovat kypsiä. Ohje sanoi 30 minuuttia, minulla meni 60 minuuttia. Ehkäpä bataattilohkoni olivat kookkaampia.

Kun bataatit ovat kypsyneet, ripottele niiden pinnalle juustoraastetta ja laita vuoka takaisiin uuniin vielä noin 5 - 10 minuutiksi. Koristele tuoreella mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti