lauantai 19. marraskuuta 2016

Pikainen papukeitto

Ei ollut tarvetta millekään pikaruualle, mutta tämän papukeiton valmistaminen oli todella nopeaa ja vaivatonta. Vaivatonta oli myös syöminen - papukeitto oli oikein hyvää!

Kun tekee mieli papuruokaa, on kaksi vaihtoehtoa: liottaa papuja tuntikausia tai tarttua pakettiin, joka sisältää valmiiksi liotettuja ja esikeitettyjä papuja. Äkillisen papuhimon iskiessä jälkimmäinen on ainoa vaihtoehto. Hitain vaihe tässä keitossa oli sipulin kuullottaminen, eikä siinäkään mennyt kymmentä minuuttia kauempaa. Papujen ystävälle suosittelen lämpimästi tätä soppaa.


VALKOPAPUKEITTO (2 annosta)

1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pkt kypsiä valkopapuja (285 g:n paketti)
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1/2 dl kuohukermaa
100 g (chili)tuorejuustoa
1/2 dl silputtua tuoretta oreganoa
n. 1/2 tl suolaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Avaa papupurkki ja kaada pavut siivilään, jotta neste valuu pois. Silppua oregano.

Kuumenna kattilassa öljyä ja nosta sipulisilppu paistumaan. Paista sipuleita kymmenisen minuuttia, kunnes ne kuullottuvat eli muuttuvat läpikuultavammaksi ja pehmeämmäksi. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä hetki. Ei haittaa, vaikka sipulit saavat paiston aikana vähän väriä, siitä tulee hyvää makua keittoon. Valkosipulia ei kannata kärventää ihan mustaksi, koska se kitkeröityy. Lisää kattilaan pavut ja vehnäjauho ja sekoita. Lisää kattilaan vesi (jonka voit halutessasi kiehauttaa ensin vedenkeittimellä) ja kerma. Sekoita hyvin ja anna keiton kiehahtaa. Lisää oregano ja juusto keittoon, ja soseuta soppa esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää suolaa makusi mukaan vasta sen jälkeen, kun juusto on lisätty, sillä siinäkin on suolaa. Ripauta joukkoon lopuksi hippunen mustapippuria.

2 kommenttia: