tiistai 22. elokuuta 2017

Currykauraa

Nyhtökaurasta ja Härkiksestä on tullut varmaan monen kotitalouden kasvisruoka-arkea, sillä ne molemmat ovat näppäriä ja nopeita valmistaa ja ottavat hyvin makuja/mausteita vastaan. Meillä niillä on korvattu jauheliha mm. tortillojen välissä ja kaalipadassa - melko erilaisissa makumaailmoissa ja oikein onnistuneesti.

Tämänkertainen mauste, curryjauhe, sopi nyhtökauraan erinomaisesti! Olin ajatellut liemeksi kookoskermaa, mutta sen puutteessa laitoin jääkaapissa ollutta ruokakermaa. Currykaura oli sen verran maukas kokemus, että teen sitä toistekin, mutta testaan kookosmaidon kanssa seuraavalla kerralla.


CURRYKAURA (4 annosta)

2-3 rkl öljyä
peukalonpään kokoinen palanen tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 tl curryjauhetta
1/2 - 1 tl chilijauhetta (meidän makuumme teelusikallinen antoi sopivasti potkua)
1 pkt nyhtökauraa (naturel eli maustamaton)
2 tl hunajaa
2 dl ruokakermaa (tai kookosmaitoa)
suolaa (ripaus tai reilumpi ripaus, maun mukaan)
yhden limetin mehu (tai maun mukaan)

Kuori ja silppua inkiväärinpalanen, valkosipulinkynsi ja sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja paista silppusekoitusta muutaman minuutin ajan sekoitellen, ei ihan täydellä lämmöllä. Kun sipulit alkavat pehmentyä, lisää pannulle curryjauhe ja chilipulveri. Sekoita ja paista vielä minuutin verran. Kippaa pannulle nyhtökaura, sekoittele ja paistele, jotta kaura saa makua mausteista. Kaada kerma (tai kookosmaito) sekaan, lisää hiukan hunajaa, ripaus suolaa ja puolikkaan limetin mehu. Anna pulpahdella hetken aikaa ja tarkista sitten maku. Suolaa, hunajaa ja limetin mehua voi lisätä mieltymystensä mukaan.

Kastikkeesta/muhennoksesta tulee aika paksua ja melko kamalan näköistä (mutta hyvin hyvää!). En viitsi sanoa, mikä itselläni tuli ulkonäöstä mieleen... arvioi itse. Piristä annosta tarjoilemalla kastike esimerkiksi villiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti