tiistai 24. lokakuuta 2017

Munakoiso+kaprikset+tomaatti+fetajuusto = herkkukastike!

Jollain tapaa olen aina tykännyt matematiikasta, ja tämä keittiömatematiikka se vasta lystiä onkin! Nyt laskin yhteen vain muutaman aineksen ja kerroin ne sitruunankuoriraasteella, ja lopputuloksena oli älyttömän herkullinen "kastike" spagetille.

Munakoiso on hyvä imaisemaan makuja itseensä, mutta kannattaa myös käyttää aikaa siihen, että paistaa pannulla munakoisopaloihin kunnon paistopinnan. Pehmenneet munakoisokuutiot ja tomaatinpuolikkaat muhjautuvat melko nopeasti hyväksi kastikepohjaksi, jota on helppo ohentaa pastankeitinvedellä.


MUNAKOISOKASTIKE PASTALLE

oliiviöljyä
1 keskikokoinen munakoiso
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
kymmenkunta kirsikkatomaattia
pari ruokalusikallista kapriksia
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
vähän hunajaa
suolaa
mustapippuria
noin 100 g fetajuustoa

Pastaveden voi laittaa kiehumaan samalla, kun alkaa pilkkomishommiin, joten pasta kiehuu samalla kun teet kastikkeen.

Leikkaa munakoiso reilun suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja laita munakoisot paistumaan. Anna niiden paistua kunnolla ennen kuin alat kääntelemään ja paistat muihinkin leikkauspintoihin hyvän värin. Kun munakoisoissa on väriä, lisää pannulle vähän öljyä sekä sipulikuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan ja lisää sekaan puolitetut kirsikkatomaatit, kaprikset ja raastettua sitruunankuorta. Ropsauta sekaan vähän suolaa (huomaa, että kaprikset tuovat suolaisuutta myös) ja mustapippuria. Tiristä mukaan myös sitruunamehua ja hiukan hunajaa. Sekoita kasviksia ja lisää joukkoon pastankeitinvettä (pari kauhallista ensin), jotta saat seoksesta vähän kastikemaisemman. Lopputulos ei kuitenkaan saa olla luirua kastiketta.

Kun pasta on kypsää, kaada siitä vesi pois ja sekoita se kastikkeen joukkoon pannulla. Murustele ennen tarjolle laittoa ruoan päälle fetajuustoa ja raasta hiukan sitruunankuoriraastetta.

Kasvikset valmiina ottamaan vastaan spagetin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti